بیست نوع مختلف تحقیقات بازار

بازاریابی فعالیت تجاری ناآرام، متغیر و پویایی است. نقش خود بازاریابی به دلیل بحران‌های مختلف از جمله کمبود مواد و انرژی، تورم، رکود اقتصادی، نرخ بیکاری بالا، صنایع در حال احتضار، شرکت‌های در حال احتضار، تروریسم و جنگ، و اثرات ناشی از تغییرات سریع فناوری در صنایع خاص به‌طور چشمگیری تغییر کرده است. چنین تغییراتی، از جمله اینترنت، مدیران بازاریابی امروزی را وادار کرده است تا در تصمیم‌گیری راهبردی خود بیشتر بر بازار متمرکز شوند، که این مستلزم ابزاری رسمی برای کسب اطلاعات دقیق و به موقع در مورد مشتریان، محصولات و بازار و محیط کلی است. ابزاری که به آنها در انجام این کار کمک می‌کند تحقیقات بازاریابی است.

تحقیقات بازار چیست؟

تحقیق بررسی منظم و عینی موضوع یا مشکلی به منظور کشف اطلاعات یا اصول مرتبط است. می‌توان ماهیت آن را اساساً بنیادی یا کاربردی دانست. تحقیق بنیادی، که اغلب تحقیق پایه یا محض نامیده می‌شود، به دنبال گسترش مرزهای دانش در حوزه‌ای خاص بدون کاربرد بی‌واسطه‌ی ضروری برای مشکلات موجود است، مثلاً، طراحی روش تحقیقی که قادر به پیش بینی وضعیت افراد در x سال آینده باشد. در مقابل، تحقیق کاربردی، که به عنوان تحقیق تصمیم‌گیری نیز شناخته می‌شود، تلاش می‌کند از دانش موجود برای کمک به حل برخی مشکلات یا مجموعه‌ای از مشکلات خاص استفاده کند. تحقیقات بازاریابی به مدیریت کلی عملکرد بازاریابی کمک می‌کند. یک مدیر بازاریابی باید مشکلات مهمتر انتخاب شده برای حل را اولویت‌بندی کند، بر اساس اطلاعات موجود به بهترین راه‌حل ممکن دست یابد، راه حل را اجرا کند، راه‌حل را در صورتیه اطلاعات اضافی  چنین تعیین کنند اصلاح کند، و سیاستی را برای عمل به عنوان راه‌حل آماده برای هر گونه بازگشت مشکل تنظیم کند. تحقیقات بازاریابی اغلب بر درک «مشتری» (خریداران، مصرف‌کنندگان، تأثیرگذاران)، «شرکت» (طراحی محصول، تبلیغ، قیمت‌گذاری، مکان‌یابی، خدمات، فروش) تمرکز می‌کند و همچنین می‌تواند به سمت محیط گسترش یابد تا «رقبا» (و اینکه چگونه پیشنهادات بازاری آنها در محیط بازار تعامل دارند) را نیز در برگیرد.

1 – تحقیقات توصیف بازار:

  برای تعیین اندازه و سهم نسبی بازاری از بازار. چنین مطالعاتی اطلاعات کلیدی در مورد رشد بازار، موقعیت رقابتی و پیگیری سهم بازاری ارائه می‌دهند.

2 – تحقیقات پروفایل‌بندی-‍‍ تقسیم‌بندی بازار:

برای شناسایی اینکه مشتریان چه کسانی هستند، چه کسانی نیستند و چرا آنها مشتریان شما هستند یا نیستند. این اغلب یک تقسیم‌بندی بازاری توصیفی و تحلیل سهم بازاری است.

3 – تحقیقات مرحله در فرآیند خرید/ پیگیری:

مشتری کجای فرآیند پذیرش است؟ این اطلاعات آگاهی بازاری – قصد دانش – آزمایش – خرید – خرید مجدد محصول را نشان می‌دهند.

4 – تحقیقات تحلیل نیت مشتری – خرید:

هدف درک مشتری فعلی است. چه چیزی باعث می‌شود مشتری از علاقه به محصول به سمت خرید واقعی حرکت کند؟ این کلیدی برای درک تبدیل، تعهد و وفاداری مشتری است.

5 – تحقیقات نگرش‌ها و انتظارات مشتری:

آیا محصول انتظارات مشتری را برآورده می‌کند؟ مشتریان چه نگرش‌هایی در مورد محصول و/یا شرکت شکل داده‌اند. برای هدایت تبلیغات و بهبود تبدیل، تعهد و وفاداری مشتری استفاده می‌شود.

6 – تحقیقات تحلیل اعتماد- وفاداری – حفظ مشتری:

به‌ویژه برای کالاهای مصرفی با قیمت بالا با فرآیندهای طولانی تصمیم گیری و خرید (زمان از تشخیص نیاز تا خرید)، و عمق نگرش‌های شکل‌گرفته‌ی مشتری در مورد محصول و/یا شرکت.

7 – تحقیقات تحلیل مفهوم محصول جدید:

مطالعات تست مفهومی در غربالگری اولیه مفاهیم محصول جدید مناسب هستند. خوشایندها و ناخوشایند‌ها در مورد مفهوم و ارزیابی مقبولیت و احتمال خرید شاخص‌های بسیار مفیدی هستند.

8 – تحقیقات پذیرش و تقاضای محصول جدید (تحلیل مشترک):

اساساً برای تخمین تقاضا برای محصولات جدیدی که می‌توان آن‌ها را توصیف کرد یا در طراحی یا مفهوم توسعه داد، اما هنوز به‌صورت فیزیکی توسعه نیافته‌اند. تخمین سهم بازاری از پتانسیل بازار را برای محصولات بالقوه جایگزین توسعه می‌دهد.

9 – تحقیقات عادات و کاربردها:

هدف درک شرایط استفاده، از جمله نحوه، زمان و مکان استفاده از محصول است. مطالعات عادات و کاربردها گاهی اوقات شامل ممیزی انبارداری واقعی یا مجازی هستند.

10 – تحقیقات تحقق محصول (خصوصیات، ویژگی‌ها، مزایای وعده داده شده):

ارزیابی مجموعه مزایای وعده داده شده محصول (اعم از ملموس و ناملموس). آیا محصول انتظاراتی را که از تبلیغات، بسته‌بندی و ظاهر محصول می‌رود برآورده می‌کند؟

11 – تحقیقات موقعیت‌یابی محصول (موقعیت بازار رقابتی):

مطالعه «بهترین شیوه» در مورد «بازار چگونه ما را نسبت به رقابت می‌بیند؟». تحلیل‌های موقعیت‌یابی رقابتی اغلب ویژگی‌‌ها و مزایایی را که محصول را تشکیل می‌دهند با استفاده از مقیاس‌بندی چند بعدی مقایسه می‌کنند.

12 – تحقیقات تحلیل ارزش ویژه برند:

ارزش روانی که یک برند در بازار دارد چیست؟ ارزش ویژه برند ترکیبی از معیارهای آگاهی از برند، کیفیت برند، تداعی‌های برند و وفاداری به برند است.

13 – تحقیقات شناسایی و تحلیل ارزش تبلیغاتی:

تحلیل ارزش تبلیغاتی بر ترسیم ویژگی‌های سلسله مراتبی، مزایا و ارزش‌های مرتبط با یک تبلیغ متمرکز است. تحلیل وسیله-هدف اغلب بخشی از این نوع مطالعه است.

14 – تحقیقات اثربخشی پیام تبلیغاتی (رسانه و پیام):

آزمون اثربخشی پیام برداشت‌ها، احساسات و اثربخشی را در حرکت پاسخ‌دهنده به سمت هدف مورد نظر (افزایش آگاهی، اطلاعات بیشتر در مورد محصول، آزمایش، تکرار خرید) شناسایی می‌کند.

15 – تحقیقات اثربخشی نیروی فروش:

ترکیبی از اقداماتی که بر فعالیت‌های فروش، عملکرد و اثربخشی در تولید اثر یا هدف مورد نظر و قابل اندازه‌گیری متمرکز هستند. اغلب به عنوان یک نظرسنجی 360 درجه‌ای که توسط فروشنده، مشتری (ارزیابی تماس‌ فروش) و سرپرست مسئول ارزیابی فروشنده انجام می‌شود، سنجیده می‌شود.

16 – تحقیقات ایجاد سرنخ فروش:

هدف از تحقیقات ایجاد سرنخ فروش (1) اطمینان از استفاده به موقع و پیگیری سرنخ‌های فروش، (2) مناسب بودن سرنخ‌های فروش (در نتیجه صرفه جویی در زمان ارزشمند نیروی فروش) و (3) ارائه پیگیری مؤثرتر سرنخ‌های فروش است.

17 – تحقیقات خدمات مشتری:

مشابه تحقیقات رضایت مشتری، اما با تمرکز بیشتر روی خدمات مشتری واقعی که دریافت شده است، فرآیند درگیر در دریافت آن خدمات و ارزیابی شرکت‌کنندگان در فرآیند خدمات.

18 – تحقیقات نماینده خدمات مشتری (CSR): نگرش‌ها، فرسودگی شغلی، انتقال و حفظ:

نمایندگان خدمات مشتری نگرش‌هایی دارند که در فعالیت‌های مرتبط با شغل آنها منعکس می‌شود، از جمله (1) تخصیص زمان؛ (2) ارائه‌ راه‌حل‌هایی برای نیازهای مشتری؛ (3) نحوه بهبود شغلشان؛ (4) بهترین شیوه‌ها؛ (5) بخش‌های داخلی چقدر به مشتریان کمک می‌کنند. CSR‌ها اغلب ناامیدی، فرسودگی شغلی و انتقال بالایی را نشان می‌دهند و تحقیقات بر حفظ CSR، کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت روابط با مشتری متمرکز هستند.

19 – تحقیقات پیش‌بینی فروش و پیگیری بازار:

مطالعات پیش‌بینی فروش و پیگیری بازار می‌توانند شامل نظر کارشناسی (کارشناسان بازار را تخمین می‌زنند)، راه‌اندازی قضاوتی (قوانین کارشناسی که نحوه استفاده از اطلاعات بازار ثانویه موجود را توصیف می‌کند)، تجزیه و تحلیل مشترک (تخمین مقاصد مصرف‌کننده بر اساس ویژگی‌های محصول که در تصمیم‌گیری مهم هستند)، و ارزیابی نیات (نیات خودگزارشی مصرف کننده از خریدهای آینده‌ای که باید انجام شود) باشند.

20 – تحقیقات تعیین قیمت و تحلیل کشش تقاضا:

تحقیقات قیمت کشش تقاضا را تخمین می‌زنند و نقاط قیمتی بهینه، از جمله قیمت‌های خیلی پایین یا خیلی بالا را نشان می‌دهند. تحقیقات قیمت ممکن است تقاضا برای بخش‌های مختلف محصول یا خدمات یا موقعیت‌های متفاوت استفاده را تخمین بزنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *